Од сон до реализација: Дом за деца без родители во Радовиш

Радовиш може да се пофали со Дом за деца без родители по иницијатива и огромна желба на радовишанката Наталија Софија Гура да се помогне на оваа социјално ризична група. Тргнувајќи од сопствената животна приказна како 13 годишно девојче што се нашло во ситуација да живее сама поради заминувањето на мајка ѝ на работа во Италија. Иако таа ја имала родителската грижа и љубов, сепак во тие критични моменти од животот на едно дете морала да научи сама да се грижи и да ги исполнува сите обврски.

(Visited 1118 times, 7 visits today)

You might be interested in