Нема поголемо насилство од она да им ја отвориш вратата на насилниците!

Ги прашавме граѓан(к)ите на Скопје што мислат за новиот закон за амнестија за настаните од 27 април и тие се со поделени ставови. „Треба да бидат амнестирани,  бидејќи тоа е еден начин за да се дојде до конечно помирување и сметам дека е во ред“, вели еден граѓанин.  Некои од граѓан(к)ите ни одговорија дека не се во тек со настаните или дека немаат никаков коментар во однос на тоа.

Ангела Петровска

камера: Дехран Муратов

монтажа: Ариан Мехмети

(Visited 1066 times, 7 visits today)

You might be interested in