Наумов: Новинарството никогаш нема да изумре!

Столе Наумов, новинар со долгогодишно искуство и поранешен член на Советот за Радиодифузија во интервју за ЦИВИЛ Медиа, говори за состојбите со новинарството во Македонија, проблемите и предизвиците со кои се соочуваат новинарите и медиумите. Маја Ивановска Камера: Дехран Муратов Монтажа: Ермин Климента

Идентитетските прашања лишени од национализам

Промоција на публикацијата „Губење на идентитетот или… ?“

Фиданоски: Крв, пот и солзи се потребни во одбрана на слободата

Новинарот Зоран Фиданоски, во интервјуот за ЦИВИЛ Медиа, изјави дека слободата на изразување е фундамент на едно општество без кое немаме слободни граѓани. Биљана Јордановска Камера: Дехран Муратов Монтажа: Eрмин Климента www.civilmedia.mk www.civil.org.mk www.drejt.mk