Тевчев: Државата да ги тргне рацете од медиумите!

Владимир Тевчев, долгогодишен новинар во интервју за ЦИВИЛ Медиа, зборува за слободата на изразување, за новинарството како професија, „забранетите“ теми и центрите на моќ кои се обидуваат да ги замолчат новинарите. Маја Ивановска Камера: Дехран Муратов Монтажа: Ермин Климента

Ричлиев: Слободата на изразување е основно човеково право

Зоран Ричлиев, новинар, задолжен за развој и дигитални комуникации, БИРН Македонија