Идентитетските прашања лишени од национализам

Промоција на публикацијата „Губење на идентитетот или… ?“

Фиданоски: Крв, пот и солзи се потребни во одбрана на слободата

Новинарот Зоран Фиданоски, во интервјуот за ЦИВИЛ Медиа, изјави дека слободата на изразување е фундамент на едно општество без кое немаме слободни граѓани. Биљана Јордановска Камера: Дехран Муратов Монтажа: Eрмин Климента www.civilmedia.mk www.civil.org.mk www.drejt.mk

Тевчев: Државата да ги тргне рацете од медиумите!

Владимир Тевчев, долгогодишен новинар во интервју за ЦИВИЛ Медиа, зборува за слободата на изразување, за новинарството како професија, „забранетите“ теми и центрите на моќ кои се обидуваат да ги замолчат новинарите. Маја Ивановска Камера: Дехран Муратов Монтажа: Ермин Климента