Хајредини: ДУИ пружа жесток отпор за реформите и напредокот на Македонија

https://youtu.be/-DqYVsSJDcY
Во ова експлозивно мега интервју со реномираниот експерт за финансии и економија, политички аналитичар и запаметен како поранешен министер за финансии, Џевдет Хајредини, се говори најактуелните македонски теми и процеси. Според него, еден од клучните фактори за кочење на реформите и напредокот во Македонија се Али Ахмети и неговата ДУИ. Хајредини за ЦИВИЛ МЕДИА без резерви, остро, директно и прецизно ги коментира најавите за можни предвремени парламентарни избори, за проблемите поврзани со Државната комисија за спречување на корупција, спрегата меѓу ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ, но и со СДСМ, за Преспанскиот договор, влијанијата и интересите на Русија и Турција.
разговорот го водеше: Џабир Дерала
обработка на текст: Маја Ивановска
камера: Дехран Муратов
монтажа: Ариан Мехмети
фотографија: Биљана Јордановска
(Visited 1046 times, 1 visits today)

About The Author

You might be interested in