ЦИВИЛ пред велешките новинари

Претседателот на ЦИВИЛ – Центар за слобода, Џабир Дерала го презентираше проектот „Гласам, значи постојам“ пред камерите на велешките медиуми.

„Проектот се занимава со граѓанска едукација за правото на глас на граѓанките и граѓаните на Република Македонија во пресрет на референдумот. Воедно, проектот опфаќа и мониторирање на целиот референдумски процес, вклучувајќи го и денот на гласањето на 30 септември“.

ЦИВИЛ останува буден за сите нелегитимни и незаконски постапки!

(Visited 821 times, 7 visits today)

You might be interested in